fredag, december 08, 2017

Me, myself and Metoo

Vad är det som händer? Vad är det som hänt och hur länge har det pågått?

Det är många profiler och kändisar vars dåliga beteende nu dragits fram i ljuset. Personligen tycker jag det är bra att alla som beter sig illa, både män och kvinnor, får ta sina konsekvenser.

Men det finns ett par minst sagt märkliga händelser i mina ögon. Häromdagen avgick Bo Karlsson för en händelse för 21 år sen. Lasse Kronér blev uthängd av ett gammalt ex för saker som hände INNAN de blev ihop. Om det nu var något allvarligt hur kan man då senare ingå i en relation med personen?

Det farliga är när drevet i media och sociala forum går igång. Senast idag gällande Ingvar Oldsberg. Om det vi fått veta idag är snart är det ett minst sagt märkligt förfarande. Vilken anställd eller kontrakterad konsult skulle kunna bli uppsagd utan att veta varför. Men redan samma dag blir han uthängd och ifrågasatt utan att vi har all fakta.

En person som blir dömd ansetts juridiskt har sonat sitt brott efter avtjänat straff. Gemene man verkar ha svårt att skilja på moral och juridik. För att bibehålla ett rättssäkert samhälle kan vi inte tillåta medborgargarden varken i villakvarter eller på nätet i sociala forum.

Det är ett väldigt känsligt ämne, men det måste belysas nu innan ett bra initiativ i form av Metoo går överstyr och tar död på sin egen trovärdighet.

2 kommentarer:

Peter Olausson sa...

Tyvärr är vår största makt media.

I denna häxjakt görs det grova skillnader på vilka som drabbas dessutom. Medias favoriter skyddas från drev men alla andra outas med namn o bild omgående.

Ingen verkar reagera heller förutom några få och det skrämmer mig.

Snålcoachen sa...

Det är sinnessjukt. Som vanligt kan vi i Sverige inte hålla någonting på en normal nivå utan måste överdriva och göra hönor av fjädrar. Som alla andra begrepp ska det vattnas ur och mista all betydelse. Oldsberg fick sparken för sin auktoritära ledarstil. Det är ett personalärende och borde hanteras därefter och jag tvivlar på att det hela gått rätt till. Man passar på att göra en utrensning i kölvattnet av Metoo. Trygg i förvissningen att inte bli ifrågasatt på grund av brist på bevis eller liknande.

Dessutom håller jag med Peter ovan, den här häxjakten är vidrig. Man gör rubriker och artiklar på bagateller som blåses upp medan man samtidigt håller riktiga svin om ryggen.