söndag, december 03, 2017

Julskyltning, vinterkläder och julhets

Så har vi varit hemma en vecka efter en fantastisk semester. Jag blev brutalt påmind om temperaturskillnaden igår när vi var på skogspromenad. Har frusit nu i två dagar och längtar tillbaka till värmen. Jag ogillar verkligen vinterkläder.

Vi var på julskyltning idag och så glad jag blev att kommunen hade GRATIS ponnyridning för barnen. Det kan jag sponsra alla dagar i veckan. När vi stod i kön och väntade var det en mamma före som sa till sin kompis "Vilken tur det var gratis annars hade inte xxxx kunnat rida. Vi skulle ju bara kolla idag hade vi bestämt". När sen hennes dotter kom tillbaka från ridningen var det en min som gjorde mig alldeles tagen. Jag var både glad och ledsen samtidigt.

Glad för att den här tjejen fick uppleva detta. Ledsamheten kom när jag tänkte på hur en vardag kan se ut för den här familjen och hur de måste kämpa för att få det att gå runt. Så tänker jag på hur min familj har det och hur jäkla bra vi kan leva. Det är nyttigt att få dessa ögonblick där man tvingas tänka efter hur bra man har det.

För övrigt är jag så trött på all julhets runt omkring oss. Hade jag inte vetat bättre skulle jag tro att det inte går att överleva utan att överkonsumera julklappar, koka eget godis, sticka egna strumpor till hunden, virka julgardiner, klä hela huset med tivolibelysnining, krydda egen snaps och samtidigt hinna lägga in den egenfångade sillen. SUCK! När ska detta ytfixerade jaga-likes-beteende upphöra?

Stanna upp ett tag och fundera på vad som är viktigt. Tid med familjen och vänner är det som räknas för mig. Om sen sillen är köpt och det serveras en låda Paradis. So what?? Skit i det och lägg tiden på det som räknas.

Skål och glad första Advent!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller med, det finns väldigt mycket föreställningar om vad som ska göras och finnas under julen. Barn nöjer sig för det mesta med att man gör något kul med dem, och att de får se tomten och få någon liten present. Det är inte ofta värdet som räknas utan själva händelsen.

Ja att rida häst är ju knappast någon "rättighet" då det är en ganska dyr sport har jag fått för mig, men vill man bara klappa hästar eller prova på så går ju detta att göra gratis vid valfri ridskola.

Sen är jag väldigt fundersam kring detta med "Fattigdom". Många familjer hävdar att de inte har råd med ditten och datten, och i de allra flesta fall handlar det om prioriteringar. Sluta köp röka eller spela på tipset istället.

God första advent