söndag, november 12, 2017

Rapport från skuggan under en palm

Är nu på semester med en del familjemedlemmar för att fira vår spelvinst från i våras. Tillbringar de kommande två veckorna på varmare breddgrader.

Har insett redan hur jäkla illa blekfeta nordeuropeer beter sig utomlands. Nu är vi visserligen på ett all-inclusive ställe, men i alla fall. Man behöver inte ta tre glas öl på en gång eller överlasta tallriken med mat och lämna kvar hälften.

För att inte tala om alla curlande föräldrar som tror att deras unge är den enda på hotellet som vill ha glass eller krama Bamse. Vad hände med att vänta på sin tur? Eller när morsan ska stå upp mitt i publiken och filma ungen, som dansar framme vid scenen på minidiscot, med en gammal mobil så kvaliteten ändå är som på Charlie Chaplins tid. Att puckot inte fattade att alla bakom inte såg kunde man ju räkna ut.

Värst är nog alla detta-är-vår-semester-för-att-rädda-äktenskapet-par. Inse fakta. Funkade det inte innan lär det inte funka efter en semester här heller. Att se nån 40-plussare gå och klänga på sin gubbe är ju bara förnedrande. Lämna idioten och gå vidare!

Så hur är maten och drickan då? Jo, maten är kanon med mycket bra mat. Borde iochförsig vara nån form av BMI-kontroll vid dessertbordet. Men mycket vill som sagt ha mer. Vad gäller alkoholen får man hoppas på placeboeffekten. Svårt att ens bli salongsberusad innan man varit på herrarnas för tredje gången.

Livet kunde varit betydligt värre och det är fantastiskt att se barnen njuta. Vi är många ekonomibloggare som predikar om sparkvoter, buffertar och portföljer. Men som kidsen säger: yolo! Eller det kanske de inte säger längre? I alla fall måste man leva lite och unna sig saker också.

Ska försöka få ihop fler betraktelser om intresse finnes?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja! Mer betraktelser!

Dön Pots sa...

Ja, fler betraktelser tack. Hur står det till med 50+ plusarna som stiger upp kl 05 bara för att lägga sina handdukar på dom bästa solsängarna vid poolen och sen inte komma tillbaka förrän flera timma senare?

Anonym sa...

Jag och min familj var på en all-inclusive i Dominikanska Republiken för 3 år sen. Det var nog en drömsemester på många sätt. Att inte behöva laga mat själv, att få rummet städat osv. Det var verkligen avkoppling. Håller med om att buffeen kan bli äcklig när man ser hur folk laddar på och bara lämna hälften. Det där man handdukar som läggs på solstolar såg jag inte mycket av.

SB

Ekonomitankar sa...

Gärna mer betraktelser! Låter underbart med lite sol och värme, har precis börjat planera vår vinterresa till värmen. Längtar redan.
Sen är målet att i och med att vi blir mer och mer fria kunna göra längre och längre resor, ännu är vi inne på 2-3 veckor.