tisdag, november 14, 2017

Betraktelser från en solstol

Vädret är fortsatt härligt och bjuder på behagliga temperaturer. Vattnet i poolen håller runt 30 grader och svalkar inte utan är bara blött.

Mina ögon som är vana att studera mönster såväl bland siffror som i sociala sammanhang jobbar tillsammans med min fördomspackade hjärna på högtryck. Jag älskar att bara sitta och studera människor i smyg och samtidigt gissa vad deras nästa briljanta drag blir.

Dagens Sangria de Stupido delas ut tll det tyska par som trängde sig före mig med barnvagn och en i mitt sällskap i rullstol in i hissen. Vi hade tryckt på knappen och var på väg in när de här praktpuckona vräker sig före och sen låtsats som ingenting. Hur många våningar skulle de här fullt fysiskt fungerande kropparna? Jo, en hel våning ner. Vad är det för fel.

Idag anslöt de fyra sista så nu är vi tolv samlade, vilket är en märklig känsla. Att vi som annars umgås hemma i Svedala under väldigt enkla former, eftersom de flestas ekonomier är ganska dåliga, nu kan träffas här är helt fantastiskt. Jag kan verkligen rekommendera att spara och planera en resa tillsammans med familjen.

Förresten vad är det för fel på en del föräldrar? Om nu inte ungen vill vara med i barnklubben, spela tennis eller åka vattenrutschkana så varför tvinga den till det? Måste man ha den absolut jävla största uppblåsbara hummer jag sett i barnpoolen? Den tog upp tre fjärdedelar av vattenytan som en bortskämd unge mot sin vilja satt på medan fem andra stackare trängdes på den ytan som var kvar och ständigt fick den jädra humnern i huvudet. Hade det varit mitt barn i poolen hade jag opererat bort ena klon på humnern med en kniv jag snott på buffén.

Sitter och funderar på uppslag till kommande inlägg och har hittills följande:

Vad kan man få med sig hem från hotellet i form av prylar från rummet, mat, kakor och dricka?

Hur gör man upp spelregler så att man vill träffa de andra resedeltagarna igen inom de närmsta tio åren?

Kan man motivera sig att flytta utomlands ned familjen och få ihop ett bra liv med sysselsättning och skola?

Får ta nått från minibaren och fundera så länge.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant redogörelse. Ja det där med folk som tränger sig har man ju råkat ut för ofta när man har barnvagn, fast blir lite förvånad när europeer gör det. I Asien händer det ofta att folk tränger sig först i hissköer utan att bry sig om turisterna med barnvagn och gigantiska resväskor. Jag har rytit till mer än en gång, både på engelska och kantonesiska åt ett antal praktpuckon. Sen om de bryr sig är en annan femma... vissa låtsas som om de är döva.

När det gäller sådana utspel med gigantiska uppblåsbara humrar i barnpoolen hade jag utan tvekan bara knuffat bort den, med förklaringen att de tär olämpligt att ta upp så mycket yta för endast ett barn. Hade det inte fått önskvärd effekt hade man väl fått gå till badvakten eller liknande. Jag tål verkligen inte folk som trängs och vräker sig och har heller inga problem med att göra detta klart för dem. Ibland har det mer eller mindre slutat i handgemäng, då vissa överförfriskade praktpuckon inte verkade förstå vinken. Visst är det härligt med semester ;)

Anonym sa...

Underhållande läsning, fortsätt så!

/Johan