tisdag, november 21, 2017

Kackerlackor och utlandsflytt

Har för första gången sett en kackerlacka. Den satt på golvet häromkvällen vid läggdags. När jag skulle försöka slå ihjäl den märkte jag hur jäkla snabb den var. Gissa var den gömde sig. In under och bakom sänggaveln. Mysigt! Fick sova med nattlampa.... Hotellet har städat ännu mer noga här och sprayat, men vi kollar en gång extra nu när vi tar ut något från garderoben eller går upp på natten.

Det gäller att passa sig när man är utomlands och inte ta för givet att man är de enda svensktalande. Vi var på stan häromdagen och gick med barnvagn på en smal trottoar och möter en uppklädd dam i 60-års åldern. Hon som kör barnvagnen tvekar om var hon ska ta vägen. Då ropar en i gänget "be överklasskärringen flytta på sig". Damen kliver in i en butiksentre så vi kan komma förbi. När han som ropade går förbi henne säger damen "tänk på språkbruket unge man." Gissa om han blev paff och skämdes. Resten av oss bara garvade.

Det är svårt att hänga med i nyhetsflödet hemma just nu.  Loggar in nån gång då och då och försöker kolla portföljerna och konstaterar en viss nedgång. Har gjort lite köp på dipparna, men inget större. Har en del information och nyheter att hämta ikapp, men känns skönt med en liten paus. Går och grunnar på lite investeringsplaner. Det finns ju ganska gott om tid för det.

Vi går omkring här och är riktigt sugna på en utlandsflytt och jag har börjat räkna mer noga på om det skulle gå ihop. Stort steg att flytta utomlands med barn, men jag är orolig över samhällsutvecklingen i Sverige. Klimatet blir bara hårdare och mer individualiserat. Att bara se på hur landet förfaller och alla nedskärningar inom vård, skola och omsorg gör mig ledsen inombords.  Jag ser hur Sverige kommer bli ännu mer uppdelat. Klyftan mellan hög- och låginkomsttagare eller bidragsberoende kommer bara att öka. Jag kan då förstå uttalandet från Östling om vad man får för skattepengarna när man nyktert kan konstatera det ras landet gjort. Då blir jag så trött på den vänstervridna PK-maffia som ska kallas presskår som ska piska upp ett drev mot de som gör den här typen av Östlinguttalande.

Se istället på de parallellsamhällen som växer fram med svartekonomier eller egna religiösa lagar. Hur ska det gå att hålla ihop landet när vi accepterar dessa skuggsamhällen? Det här väl snarare detta som skulle vara intressant att utforska och beskriva denna påverkan på vårt samhälle? Men det är det få journalister som vågar.

Nä, då lockar det att förverkliga drömmen och bo här i värmen året om. Målet skulle vara att köpa en bostad med fyra rum och leva på en kombo av utdelningar och extrajobb. Frågan är väl bara om vi vågar. Får googla lite till i ämnet.

Fler som drömmer om utlandsflytt och vart i så fall?

9 kommentarer:

Newman sa...

Tack för ännu ett roligt och tänkvärt inlägg!

Mvh
Newman

Anonym sa...

Utdelning? Med ditt klena innehav så kan du inte sluta jobba :D

Skämt åsido, ja beroende på hur mkt som är kvar av er lottovinst så ska väl ganska mycket in på börsen för att ni ska kunna närma er oberoende?

Har du uppdaterat innehavet till höger?

MVH David

Anonym sa...

Du sitter alltså i Thailand och skriver negativt om samhällsutvecklingen i Sverige? Har du frågat hur de thailändska kvinnor som gängar sig med lönnfeta norrlänningar resonerar? Svartekonomier - kikat på hur Thailand ligger till i korruptionsindex jämfört med Sverige? Medveten om hur mycket muslimer Thailand har? Hur integrerade är de i övriga Thailand? Har du prövat att vara Thailändsk medelinkomsttagare med hälsoproblem? Gillar man knte svenska klimatet (alltså kölden, mörkret) så fine, men det här blir ju bara alldeles för snurrigt. Det är helt ok att vara oroad över saker i Sverige, men att fly dessa problem för.. Thailand? Det är djupt nedsättande mot de thailändare som drömmer om ett liv där man har rätt till högre utbildning, sjukvård och möjlighet att klättra socialt.

Vardagsekonomen sa...

Tack Newman.

Vardagsekonomen sa...

Hej David. Ja, innehavet idag är klent. Men det finns ett gäng pengar utanför börsen som ska in på sikt. Vågar inte gå in för hårt nu och vet inte riktigt ännu hur kapitalet ska användas.

Nej, innehavet är ej uppdaterat.

Tack för kommentar.

Vardagsekonomen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vardagsekonomen sa...

Jag har aldrig nämnt Thailand. Är inte där och har inte för avsikt att bo där heller.

Anonym sa...

Det finns ju flera som bloggar om just utlandsflytt. Sparos kompis Apelsinblomskusten är en. Det finns en annan som gjort en ganska grundlig undersökning på för- och nackdelar med olika länder (trygghet, språk, skolor, klimat mm). "En Mensans betraktelse" heter den. Han följer INTE åsiktskorridoren i det han skriver (jag har hört att man numera måste varna för sånt så känsliga läsare inte tar illa vid sig). Men är värt att titta igenom.

Anonym sa...

Ett mycket bra inlägg, speciellt delen gällande svensk media och deras betydelse för samhällsutvecklingen. Jag är tveksam till att de själva inser hur kontraproduktivt det de gör blir. Att inte skriva om de problem som uppkommit i samhället pga massinvandringen de senaste åren skapar bara mer polarisering, och politikerna är livrädda att säga vad de tycker för att inte bli stämplade som rasister i tidningen.
Är helt inne på din linje att ta med familjen utomlands, frågan är bara om man kan få till jobbdelen? Saknas en spelvinst... :)
Skämt åsido, efter tio år inom polisen sån ser man hur politiska beslut även havererat den myndigheten totalt, hade man bara haft lite ryggrad så hade man styrt upp de ghetton som växer fram och kriminalitet kopplat till dessa för länge sedan. Men får man inget stöd från resten av rättsvårdande myndigheter med ett konstant daltande med kriminella och med en hopplöst värdelös och inkompetent skara polischefer i nästan alla led, ja, då blir det såhär. Jag sade upp mig, inte ångrat det en dag.
Ska vi starta företag söderut? ;)