måndag, september 18, 2017

Ta anställning eller nytt uppdrag?

Detta inlägg är egentligen skrivet i rent egoistiskt syfte. Jag är nu inne på sluttampen på nuvarande uppdrag som konsult på ett av våra största bolag i Sverige. Därför är det nu dags att börja fundera på framtiden.

Om jag ska summera pågående uppdrag så finns det förmodligen goda chanser till en förlängning, MEN stora frågan är om jag vill. Finns många fina fördelar med uppdraget: det ligger nära bostaden och kan nås med både bil, buss och cykel, det ger en stor frihet med möjlighet att jobba hemma vid egen sjukdom eller krassliga barn. That´s it! Utmaningen är i dagsläget inte så stor, meritvärdet på ytterligare tid på uppdraget är begränsat och pröjset är sisådär.

Det jag väger mot varandra är närheten och friheten mot att bli anställd igen och den inlåsningseffekt det innebär.

Jag har i alla fall så smått börjat höra mig lite för om det finns något annat kul uppdrag runt hörnet. Får se vad som finns. Dock vet jag att de "idiotuppdrag" jag letar efter är sådana där kunden behöver någon NU eftersom någon sagt upp sig, blivit sjuk eller liknande och de kan jag inte ta förrän nuvarande uppdrag är avslutat.

Nej, just nu är det inget alternativ att sluta jobba trots att möjligheten finns. Har alldeles för svårt att släppa jobbtanken redan nu. Känner att jag har för mycket kvar att ge. Dock ger det mig en frihet att veta att jag inte behöver ta vilket skituppdrag som helst. Och den känslan är grymt skön!

Så frågan jag skickar ut är:

Vad är viktigast för dig när du letar nytt uppdrag eller jobb?

9 kommentarer:

Frihetsmaskinen sa...

Jag kan bara svara för egen del, jag tror det skiljer väldigt mycket från person till person. I dagsläget är det viktigaste att jobbet är nice (avslappnat, skönt, utan stress, bra och rättvis kund) samt friheten och flexibiliteten.

Mvh / Frihetsmaskinen

Anonym sa...

Dö lite inombords!

...sa ingen kommentar någonsin..

Pengaregn sa...

Jag har kommit till en punkt där jag måste hitta arbete som ger mig glädje. Jag har dödat min själv i alldeles för många år på arbetsplatser som inte gett mig mer än ångest och lön den 25e.

Diggar din blogg och la till den i min blogglista:)

MvH Pengaregn

Ekonomitankar sa...

Nu när ert behov av lön den 25:e minskat, skulle jag vara mer kräsen och bara ta bra uppdrag.
Sen får ni väl tänka till och konkretisera vad ett bra uppdrag är. Är det lite stress, kort resväg, mycket eller lite ansvar? Ja det kan bara ni själva bestämma.
Men var kräsen när ni har möjligheten.

Vardagsekonomen sa...

Hej Frihetsmaskinen. Med det tänket borde jag stanna på nuvarande uppdrag. Det här är inte enkelt. Har iallafall tagit ett första steg nu för en intressecheck från kunden. Vill inte de förlänga slipper jag fatta beslut...

Tack för att du läser och kommenterar.

Vardagsekonomen sa...

Hmm. Den här fattade jag inte. Förtydliga gärna.

Vardagsekonomen sa...

Hej Pengaregn. Jag har i min karriär som anställd alltid tröttnat när jobbet övergått i förvaltarmode. Jag tänkte som jag skrivit jobba ett tag till och då måste uppdragen ge mig något också.

Jag har följt dig länge utan att ha dig på läslistan. Felet är nu fixat...

Tack för din vänliga kommentar. Sånt värmer.

Vardagsekonomen sa...

Hej Ekonomitankar. Du är rätt på det. Det kluriga är att ranka vilka parametrar som är viktigast.

Tack för din kommentar. Allt gott!

Anonym sa...

Jag menar bara att så som frågan är ställd kommer du bara att få ett svar :-)