fredag, september 15, 2017

Att leva i en bubbla

Det är för dålig frekvens på uppdateringarna just nu, men jag har tomt på idéer. Lika tomt som min normalt fullkladdade ekonomiplan är...

Jobbmässigt har det inte blivit någon större ändring. Jag konsultar på heltid och min fru jobbar deltid. Så som vår plan alltid varit. Däremot har jag slutat med sidouppdrag och styrelsejobb. Detta låg alltid på kvällstid och jag kan inte motivera denna tidsstöld från mina barn.

Planen framöver är att vi jobbar som tänkt, men utan pressen att hitta nya uppdrag som klaffar in när gamla slutar. Blir det en lucka så blir det... Denna känsla av att jobba några månader om året och vara ledig resten är just nu mer lockande än att alltid vara ledig. Det är som det känns just nu och kan ändra sig framöver.

Placeringsmässigt så fortsätter jag med aktieköp och bygger på portföljerna. Gör småköp lite hela tiden. Har också satt en slant på räntekonto för att ha som riskminimering till börsen och möjlighet att investera när tillfälle ges.

Ur ett konsumtionsperspektiv är det nästan löjligt lite som använts. Men ränderna går aldrig ur. Har man levt ekonomiskt och småsnålt i 15 år är det svårt att ändra på sig. Det är också en skön känsla att veta att jag kan köpa detta om jag vill, men väljer att avstå.

Så på det stora hela inget nytt utan vi lever i bubblan och är nöjda med livet som det är. Skönaste känslan är ändå tryggheten att veta att vi är ekonomiskt fria. Nu är det upp till oss att forma framtiden.

Önskar er allt gott och trevlig helg.

Inga kommentarer: