lördag, februari 18, 2017

Lattjolajbanlådan


Eftersom vi har små barn är det dags för barnkalas lite då och då. Ibland händer det också att vi vill ge en present i vardagen till våra egna barn för att uppmärksamma något bra. Det kan vara att läkarbesöket gick bra eller att munnen öppnades hos tandläkaren. Vid sådana här tillfällen kan det vara kul att ge en liten trevlig present.
Är det då kul att ge sig iväg till en leksaksaffär vid varje tillfälle? Att lägga tid och transportkostnader på att dessutom köpa en riktigt dålig och DYR skräppresent är förstås ingen höjdare. Men hur många har inte i ren stress köpt sig fri för en alldeles för stor peng för att man glömt köpa den där presenten..
Vår lösning är: ”trumvirvel”

-Lattjolajbanlådan

Vad är då detta för påhitt? Jo, det är helt enkelt så att vi i källaren har en låda som barnen inte vet existerar och är fylld med diverse kul presenter. Och nej. Den fyller inte på sig själv. Tyvärr.
Strategin är att vid besök i Ullared köpa på oss ett antal presenter för framtiden. Vi brukar handla askar med danska plastbitar. Dessa askar är i vanliga leksaksaffären ganska dyra, men i det stora varuhuset går det att få dessa till lagom barnkalasvänliga priser. Vi köper även andra universella presenter som passar alla tex böcker, pyssel och ritsaker. Detta är varor som är betydligt dyrare att köpa på hemmaplan och därför blir det en ganska generös present eftersom de flesta jämför med vad det kostar att köpa just på hemmaplan.
Det går givetvis också att fynda vid utförsäljningar eller andra kampanjer för att fylla på Lattjolajbanlådan. Om lådan alltid hålls minst halvfull finns det alltid en present till hands vid nästa tillfälle.
Har du en Lattjolajbanlåda?

4 kommentarer:

Snart arbetsfri sa...

Ja, en både penning och tidsbesparande låda som " räddat" oss många gånger!!

Vardagsekonomen sa...

Tjena Snart arbetsfri. Hoppas allt bra med er.

Ja, räddat är ett bra ord. Vi har egentligen samma strategi för julklappar också.

Allt gott!

Anonym sa...

Hej

Vi har också haft en lattjolajbanlåda när barnen var yngre. Diverse pyssel, klistermärkesböcker (savanndjur, dinosaurier mm), pussel mm har definitivt räddat ett antal kalas när man varken haft tid, ork eller fantasi att gå i en tråkig affär full med rosa plastsaker. Funderade ett tag på att skaffa aktier i nån plastindustri.... det kan inte gå dåligt!

Nåväl, numera får barnen (alla går i skolan) ge aktiviteter som present när de ska på kalas. En aktivitet där vårt barn gör något med den som firas. Åka till äventyrsbad, museum, en dag att paddla kajak (när vår familj ändå gör det). Alltid uppskattat.

Hälsningar Spargrisen

Vardagsekonomen sa...

Hej. Ja, marginalerna på alla plastleksaker måste vara bra....

Gillade verkligen er idé att ge bort upplevelser till kompisar. Den kommer jag att anamma när våra barn blir äldre.

Tack för att du läser och kommenterar!