fredag, januari 01, 2021

Back trading 2020

2020 var ett prövande år för oss alla. Själv har jag hela tiden haft en väldigt negativ syn på pandemin. Tyvärr gjorde jag kopplingen, ekonom som jag är, att börsen skulle spegla verkligheten. 

Det gjorde att vi avyttrade stora delar av våra portföljer under februari och mars till ett värde av 1 574 000 SEK. Till en början var det rätt strategi och runt den 20 mars hade vi "räddat" 364 000 SEK då våra gamla innehav fortsatte ner i värde.

Efter det fortsatte jag med min tro att marknaden skulle spegla verkligheten och köpte inte tillbaka i samma omfattning som jag sålt av. När jag summerar portföljerna i slutet av december konstaterar jag att om jag inte sålt av något alls hade portföljerna istället varit upp 312 000 SEK. 

Eftersom jag under året köpt tillbaka en del igen så motverkar det en aning av den uteblivna uppgången som i verkligheten summeras till 213 000 SEK. 

Var det då en miss att sälja? Grämer jag mig? De flesta skulle säkert vråla JA! Men jag gör faktiskt inte det. Visst jag har sålt bra bolag billigt och sumpat över 200 papp hittills och med tanke på att bolagen förmodligen kommer fortsätta utvecklas positivt så växer den summan. Men jag köpte mig istället en trygghet som jag där och då värdesatte. Jag kunde koppla av och mådde inte dåligt när det var kraftiga dagliga ras. Många kommer säkert tycka jag är en sämre investerare eller bara helt dum i huvudet. Ja, då får det vara så. 

Jag följde min egen inre tro och det är viktigast för mig. 

Bäst just nu: Tour de Ski

Sämst just nu: Såsseministrar på vift 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stor kredit till dig att du skriver ärligt hur året gått. De flesta på Twitter basunerar ut hur fantastiska avkastningar de har haft. Men det är väl en mänsklig egenskap att försköna verkligheten.

Vardagsekonomen sa...

Hej, tack för din feedback. Jag har alltid varit trött på människor som ska försköna och frisera sanningen.

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Dödsförtrollning
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en hållbar lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}