lördag, februari 16, 2019

Ekonomiskt fri - hur ser en dag ut?

Det har nu gått ett gäng månader sedan jag slutade min anställning för att återgå till livet som konsult. Ett beslut som jag älskar mer och mer för varje dag. Jag är stolt över att jag vågade lämna en anställning med en årslön i trakten av 700 000 och istället ge mig ut i jakten på uppdrag från ruta noll.

Den här tiden som har gått har jag använt till att leva det liv jag vill leva när det är dags att dra sig tillbaka för gott från arbetslivet om några år. Det här varit ett bra test för att se hur min plan fungerar och om det är något jag trivs med.

Så här ser en dag ut för en medelålders familjefar med små barn:

7.00 Klockan ringer för att stiga upp och se till att ungarna käkar frukost och kommer iväg till skolan och pussar frugan hejdå.

7.45 Ensam på tronen kollar jag av dagens att göra lista.

8.30 Nu är sängarna bäddade, disken klar, allt plockat iordning och dammsugat. Det är dags för förmiddagens aktivitet.

8.45 Har jag något särskilt inplanerat som ska fixas, tex pågående renovering eller liknande blir det utfört på förmiddagen. Tiden kan också gå åt till kundmöte eller liknande. Idag blir det dock träning hemma i källaren.

10.15 Cykelpass med efterföljande styrka samt stretching är klar och det är dags för en behövlig dusch.

10.30 Dagens första mat käkas. Hungrig som en varg äter jag framför datorn och kollar börsen, nyheter och intressanta bloggar.

11.15 Har jag fler hushållssysslor att utföra är det tid för dem nu. Annars blir det en stunds läsning eller möjligen en dokumentär på tv.

13.15 Dags att hämta ungar efter skolan.

13.45 Hemma igen och tid för mellanmål och höra hur barnens dag har varit. Ibland följer en kompis med hem och leker under eftermiddagen. Annars blir det någon aktivitet eller läxläsning tillsammans.

16.00 Tid starta middagen om inte frugan slutat tidigt för då brukar hon ta detta passet.

17.30 Ännu en bra dag har blivit kväll. Under dagen har jag tränat och skött hushållet, jobbat i företaget eller utfört ärenden. Eftermiddagen har spenderats med barnen och alla väskor och kläder är förberedda för morgondagen.

19.00 - 20.00 Nattning av härliga ungar. Finns inget bättre än att ligga och småprata lite tillsammans om vad de funderar på.

20.00 - beroende på dagsform kan jag mycket väl fortsätta på något projekt hemma eller jobba en stund. Annars blir det att kolla lite tv med tanten innan det är läggdags.

Tja, vad ska jag säga. Egentligen inget särskilt spännande eller upphetsande. Men alldeles underbart. Oftast bara två tider att passa: skolstart och slut. I övrigt sköter jag mig själv. När jag läst igenom vad jag skrivit ovan så inser jag att jag faktiskt lever precis så som jag vill leva. Jag har tid för familjen, träning och att göra aktiviteter. Egentid på förmiddagen och familjetid på eftermiddagen. Helt perfekt!

Detta livet varvat med att träffa vänner ofta och åka på semester ett par gånger om året gör livet komplett för mig.

Jag är nu ännu mer taggad på att se till antalet arbetsår framöver blir så få som möjligt. Jag kommer framöver att redogöra för hur planen ser ut och när det är realistiskt att checka ut.

Vad ska du prioritera att göra när du gör din exit från arbetslivet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle kunna vara min drömdag också :). Låter riktigt härligt!

Vardagsekonomen sa...

Hej. Visst är det härligt. För min del handlar det inte om de stora avancerade sakerna utan att kunna njuta av tiden och själv bestämma hur dagen ska se ut.