onsdag, september 20, 2017

Maggan fyller barndepån

Valfläsket fortsätter att skäras bort på statens gödgris. Nu är det nog läge att sossarna införskaffar en egen Särimner...

Idag kom nyheten om att barnbidraget oväntat höjs med 200 kr. Det som väntades var en hundring i månaden. I vår familj går barnbidraget oavkortat in i barnportföljen. Den nya höjningen från 1 Mars ger för vår del 400 spänn extra. Totalt blir det 1050+ 1050+ 150 (flerbarnstillägg) + 200+ 200= 2650 för vår del i rent statligt finansierat barnsparande.

Jag har inte full koll på alla detaljer i nya budgeten, men jag kan inte komma på något större som drabbar just vår familj negativt. Jag kan ändå instämma i oppositionens kritik att det är lite onödigt mycket gasande i dessa tider som jag tycker är goda.

Känslan är att det fortsätter att vara bra att se över sparande och amorteringar för att vara förberedd på eventuella försämringar. Som trogna läsare vet är jag en förespråkare av att både amortera och köpa aktier. Jag ser amorterandet som en riskjustering mot aktieportföljen.

Åter till barnbidraget. Jag har alltid haft strategin att spara minst hälften av löneökningar innan kostnadsmassan stiger och äter upp ökningen. I just detta fallet blir sparökningen 100% eftersom vi sparar hela barnbidraget.

Hur tänker ni kring ökningen av barnbidraget?

4 kommentarer:

Pengaregn sa...

Toppen att det trillar in lite mer söantar i barnbidrag och precis som hos er lär 100% av höjningen hamna i vårt barnspar:)

MvH Pengaregn

Vardagsekonomen sa...

Visst är det bra. Bara att tacka och spara undan.

Ha det fint

Ekonomitankar sa...

"Barnen" över 18 så det betalas ut till dem i form av studiemedel. Ja till den som går i skolan fortfarande vill säga. Men där misstänker jag att kommer gå åt! Eller hon sparar iof väldigt bra med pengar, satsar på resande längre tid efter gymnasiet.

Vardagsekonomen sa...

I den ålder brukar det vara tufft att få pengarna räcka till. Bra att hon kämpar på med sparandet.