torsdag, mars 09, 2017

Utvecklingssamtal!

Det är en viktig dag idag för mig och mitt företag. Kunden jag jobbar hos har kallat till utvecklings/ uppföljningssamtal. På agendan står feedback av mina insatser och deras samt min syn på framtiden.

Jag har alltid gillat denna typ av samtal för att både kunna få och ge feedback i ett formellt sammanhang. Med åren har nervositeten bytts mot en självsäker och kraftfull framtoning. I kombination med ödmjukhet och lite humor brukar det fungera utmärkt för mig.

Det är viktigt att vara väl förberedd inför sådana här möten. Tänka igenom vad jag trivs med och vad som är mindre bra. Vad kan jag ge uppdrags/arbetsgivaren för mervärde? Även personlig återkoppling till chefen tycker jag är viktigt.

Nu ska vi även diskutera framtida samarbete också på mötet, vilket är viktigt ur mitt försörjningsperspektiv (vilket ord 😁) eftersom jag är uthyrd till dem på 100%. Om jag sätter ihop en helhet med trivsel, arbetsuppgifter, pendlingsavstånd mm så är detta uppdraget helt perfekt.

Uppdraget har börjat utveckla sig från att lämna förvaltastadiet till mer utveckling, vilket passar mig ypperligt. Min förhoppning nu är att kunna sälja in några av mina idéer för att utveckla kundens företag och samtidigt trygga orderboken under hösten för min egen del. Jag är nöjd om vi kommer överens om en förlängning året ut med uppehåll för en "konsultsommar".

Vad tycker du om utvecklingssamtal och hur förbereder du dig?
4 kommentarer:

Slimis sa...

Har själv aldrig vart på ett utvecklingssamtal. Jag går bara till mitt jobb och fixar det jag ska :-) Att förhandla någon lön går inte då det bestäms efter kollektivavtal. Har gått bra hittills även om min grundlön inte är den bästa.

Med vänlig hälsning Slimis

Anonym sa...

Jag var vuxen och visste vad jag ville ha ut av samtalet. Gick jättebra chefen glad och jag glad.
Ska tydligen få lite bättre lönepåslag än tidigare år. Får se om det infrias och vad det innebär.
Mvh Aktiemamma

Vardagsekonomen sa...

Hej Slimis. Hmm, konstigt att inte ha utvecklingssamtal. För mig är det viktigt att få den återkopplingen. Nej, löneförhandlingar är sällsynta idag. Jag blev så trött på alla potter hit och dit som lönesättande chef. Har bråkat mycket med HR för att kunna höja löner för min personal.

Tack för att du läser och kommenterar.

Vardagsekonomen sa...

Hej Aktiemamma! Kul att ditt samtal gått bra. Hade ni både utvecklingssamtal oçh lönesamtal samtidigt?

Alltid trevligt med extra påslag.

Jag uppskattar att du läser och kommenterar.