tisdag, mars 07, 2017

Livet är bräckligt

Det blir ett lite kortare och annorlunda inlägg än vanligt den här gången, men det kan vara ett av de viktigaste jag skrivit.
Det är märkligt hur fort man glömmer hur skör den silkestråd som kallas livet är. Alldeles för ofta tar man allting för givet och glömmer vad man faktiskt har. Ganska många omkring mig gnäller ofta på småsaker. Det är fel på jobbet, bilen skulle behöva bytas, svårt att få lägenhet, för dyrt med hus osv.
Varför är människan skapad så här? Varför kan vi inte stanna upp och njuta av det vi faktiskt har? Av den framgång vi har just nu? Varför är det ofta denna jakt på något bättre, finare, dyrare, ouppnåeligt?
Jag ska bli aningen personlig nu och förklara varför mina tankar kretsar kring detta ämne just nu. Den senaste månaden har det satts rekord i negativa händelser i familjens liv. En kompis har fått cancer, en bästa kompis mamma har gått bort, en mormor har satt tofflorna och ett syskons sambo har ryckts ifrån oss alldeles för tidigt. Varav en av dessa händelser skulle för sig själv vara oerhört smärtsamma. Nu har dessa händelser kommit i en hemsk koncentration inom loppet av några veckor. I dessa tider av närkontakt med sina innersta känslor väcks många frågor till liv. Vad är det som betyder något i livet? Vad finns det för drömmar?
Det enda jag är säker på är att inget varar för evigt och oavsett hur vi lever och vilka planer vi har så gäller det att uppskatta det vi har idag. Framförallt också att påminna de omkring oss hur mycket vi älskar och uppskattar dem.
Ha en fantastisk dag.

10 kommentarer:

Money Cowboy sa...

Bra inlägg. Att använda tiden rätt är vad det handlar om, för livet är precis som du säger väldigt bräckligt. Just därför tycker jag det är värt att kämpa för att de där slantarna som man bytt sin tid mot verkligen kan skapa tid i genfäld...

Vardagsekonomen sa...

Howdy Money Cowboy!
Tack för positiv respons. Det är huvudet på spiken. Det är just att äga tiden som jag också har som mål.

Allt gott!

Aktiepappa sa...

Ja det är lätt att glömma det där. Det gäller att hitta en balans i att leva i stunden samtidigt som man ger sig själv och de nära en möjlighet att ha en så bra framtid som möjligt!

Money Cowboy sa...

Äga tiden är ett bra mål. Jag lade förresten upp din blogg i min länklista på www.moneycowboy.net.

Allt gott!

Vardagsekonomen sa...

Exakt! Den balansgången är inte enkel, men ack så ljuvlig när den hittas! Tack för kommentar.

Vardagsekonomen sa...

Ja, det är vårt mål att sträva mot.

Tack för det. Jag ska kolla in din också.

Anonym sa...

Hej

Där slog ni nog rekord i negativa händelser! Inget man ens önskar sin värsta fiende.
Jag själv började fundera ordentligt på "vad håller jag på med och vad vill jag göra innan det är försent?" för en dryg månad sen. I samma vecka var det två skilsmässor i nära bekantskapen, en god väns familjeföretag gick i KK och min närmaste kollega åkte till jobbet en morgon men kom inte fram.

Medelålderskris kanske? Eller bara skaffat mig rätt glasögon för att se på vad livet egentligen är och vad jag vill göra av det.

Hälsningar Spargrisen

Vardagsekonomen sa...

Hej. Ja, det har onekligen varit mycket tråkigheter. Gäller bara att komma ihåg dessa känslor och vad som är viktigt när hjulen börjar snurra som vanligt igen.

Tror inte det är en kris. Handlar om mognad i livet där man börjar uppskatta vissa andra saker. Gäller bara att förverkliga saker idag också och inte bara invänta framtiden.

Tack för kommentar. Allt gott!

Helena sa...

Tråkigt med alla sorgligheter i er närhet. Ta hand om varandra och ta tillvara på alla goda stunder och minnen, det är något som de flesta inklusive jag själv borde bli mycket bättre på.

Vardagsekonomen sa...

Tack för din omtanke. Vi är många som kan bli bättre på att ta tillvara de bra stunderna i livet.

Allt gott