söndag, januari 08, 2017

Jag är en periodare

Jag har en bekännelse. Jag är en periodare.

För en tid sedan skrev jag ett inlägg om varför jag valde att kliva av ekorrhjulet som så många människor springer och våndas i. Du kan läsa det här. Idag är mitt heltidsjobb att hyra ut mig själv som ekonomikonsult och sidan om det gör jag också en del andra saker. Mitt mål är att förlägga jobbet så att jag i stort sett är helt ledig under julhelgerna och sommarmånaderna för att vara tillsammans med min fru och våra barn.

Under delar av mitt arbetsår kan det dock bli väldigt intensivt med långa dagar och veckor, men jag har alltid mina ledigheter som målbild. Veckan som börjar imorgon är en sådan då jag kommer ha gjort 40 timmar redan på onsdag och då är jag bara halvvägs. Varför sätter jag mig i sådana arbetsveckor när egentligen målet är att jobba precis vad som behövs? Tja, svaret är att som egenföretagare har jag uppsatta mål vad jag behöver tjäna per år och då blir det så här några veckor om året.

Nu för tiden är som sagt drivkraften och målbilden mina långa ledigheter. Men innan vi hade barn så hade jag ett eget sätt att peppa mig själv på och som jag ibland fortfarande tar till. Jag lyssnar på  "Cashen dom tas" av The Latin Kings. I låten är det ett par textrader som jag verkligen gillar och tagit till mig. När det går riktigt trögt och jag undrar vad jag håller på med så nynnar jag "jobba hårt min vän, cashen kommer sen". Denna har jag sjungit för mig själv fler gånger än jag kan räkna till. Jag tycker just dessa rader är något som många idag glömmer bort. Nämligen att man måste bevisa vad man går för och få uppskattningen och belöningen i efterhand. Hur många är vi inte som har gjort våra hundår i början på arbetslivet och verkligen varit både trötta och förbannade och svurit över vad vi hållit på med. Jag kan bara konstatera att utan detta slit hade jag inte varit den jag är idag.

För alla er som vill se och höra denna fantastiska låt finns det en länk här: Motivideo. Bara att njuta av Dogge och gänget i högform.

Vad peppar och inspirerar dig?

Allt gott!



Inga kommentarer: