torsdag, oktober 08, 2020

Sveriges regering ett skämt

Våra ledande politiker fortsätter att bevisa sin otroliga oförmåga att inse sina  dumheter. Man fortsätter att ha en gräns på 50 personer på officiella arrangemang. För mig är detta den sista spiken i avgå-och-lämna-era-poster-omedelbart-kistan!

Att ligga kvar på denna löjligt låga nivå och peka på ett ökad smittspridning bevisar vilket otroligt 08-fokus det är när besluten tas. Det är främst i Stockholm och i vissa fall något enstaka kluster som smittan ökar. Att då döma en teater i Ystad eller hockeyklubb i Kiruna till döden är makabert. Det låter kanske överdrivet, men många idrottsklubbar, teatrar och personer inom musik- och filmindustrin lever på lånad tid.

Människor kan klämma in sig i gallerier, affärer, fester, restauranger osv i antal som vida överstiger hundratals och tusentals. Att då inte släppa spärrarna för att släppa in publik är rent löjeväckande. Såna här beslut får rakt motsatt effekt genom att folk tappar förtroendet för beslutsfattarna och framöver kommer bry sig ännu mindre om beslut och rekommendationer. 

Istället borde man lagt ett tak som är procentuellt av arenans maxkapacitet och sedan släppa in publik därefter och ge arrangören ansvaret för att följa regelverket. Många klubbar har redan presenterat väl genomarbetade planer för att få det att fungera i praktiken. 

För mig är det uppenbart att Stefan Löfven & Co fortsätter att göra bort sig, vilket är ödesdigert för Sverige. 1 kommentar:

Anonym sa...

Än mer löjeväckande blir det ju när idrottsarrangemang inkluderar orienteringstävlingar. Att hundra personer ränner runt i skogen hundratals meter från varandra måste stoppas av smittspridningsskäl. Att tusentals trängs på Ullared är helt ok och sprider ingen smitta.

Vi behöver smarta politiker med integritet, inte denna blandning av ideologiskt skolade medelmåttor: https://nyheter24.se/nyheter/928052-sahar-gick-det-for-vara-politiker-nar-de-skrev-hogskoleprovet

/Surgubben