lördag, oktober 03, 2020

Lägg ner public service

 Jag som så många andra är uppväxt med Sveriges Television och Sveriges Radio. En gång i tiden hade de bra program och ansågs trovärdiga och var föredömen inom media och som alltid skulle vara objektiva och spegla verkligheten. 

Hur ser det då ut idag? Ta senaste antirasistupproret i  SR som påstår att det pågår öppen rasism inom SR och att det saknas personer med utländsk bakgrund på företaget och i ledande befattningar. De vill också att det ska ske en kvotering för att få in personer med utländsk bakgrund. 

Jag säger bara vilket påhitt. Kompetens måste ALLTID gå före kvotering. Oavsett om det rör kön, religion, etnicitet eller annat. 

Vem är det som rasist? Jo, det är väl de bakom uppropet som tvångsmässigt ska placera folk i olika fack beroende på bakgrund. Är inte det rasism?

Hur opartiskt SVT och SR verkligen är idag går att diskutera. Min uppfattning är att de är fruktansvärt vänstervridna och alltid har som utgångspunkt att det är det stora elaka företaget mot den lilla snälla individen. Alltid prat om rättigheter aldrig skyldigheter. 

Nej, lägg ner skiten och låt marknaden sköta sig själv och på så vis skapa mediabolag som är en del av sin tid. 

2 kommentarer:

Money Cowboy sa...

Håller helt med. De ägnar sig dessutom alldeles för lite åt nyheter, som borde vara kärnverksamheten. Noll förtroende för SVT/SR.

MRKIA sa...

Ja, där rök den sista bit lilla förtroende som fanns kvar för public service. Och alla skattebetalare tvingas betala för skiten också. Jag kommer rösta på det parti som tänker lägga ner skiten (så länge det inte är FI eller VPK)