fredag, mars 22, 2019

Uppskatta livet och fira segrar

Du som läser bloggen lite då och då vet att mitt mål är att sluta jobba så tidigt som möjligt och fram tills dess så lite som möjligt. För att lyckas är det viktigt för mig att ha mål att jobba mot. Så långt inget nytt under solen.

Jag märker så många människor i min omgivning och olika nätforum som verkligen ger allt för att nå sina mål. Det kvittar om det gäller att bygga sparkapital, gå ner i vikt, husrenovering eller något annat. Risken med denna tändsticksstrategi är att det brinner som tusan i början, men varar inte så länge.

För att bli framgångsrik är det viktigt att ha realistiska mål och att skynda långsamt. För varje delmål som nås ska man fira lite för att behålla motivationen. Samma sak gäller med familjelivet i vardagen.

Om man vill att familjen ska trivas och relationen till sin partner ska vara bra och utvecklas så måste man anstränga sig. Ingenting kommer gratis. Ibland tar kärleken slut och man märker tydligt att de två personerna skadar varandra mer än de ger kärlek. Då är det rätt att dela på sig, men ofta beror det på att man inte satsat och engagerat sig i sin relation.

Även i en familj och relation behöver man ha mål och gemensamma planer. Jag och tanten vill båda kunna sluta jobba helt en dag och då kunna bo i värmen delar av året. Vi vill nyttja tiden fram till barnen gått ut skolan på bästa vis för att uppnå detta, men inte till vilket pris son helst. Planen är att båda jobbar ungefär halvtid utslaget på ett år och samtidigt följer vår ekonomiska plan, vilken faktiskt är ganska soft jämfört med många bloggkollegor.

Det är här familjelivet kommer in i bilden. För att vi ska orka vara uthålliga gäller det att vardagslivet också fungerar. Det betyder att vi inte vill spara varenda liten slant utan kunna spendera idag också. Vi kommer att nå våra mål i alla fall. Vi vill kunna åka på semester, hitta på aktiviteter och njuta av livet redan nu.

Ha nu en trevlig helg och investera lite extra i din relation genom att uppmärksamma din partner.

Inga kommentarer: