onsdag, mars 20, 2019

Dags att deklarera

Så har äntligen tiden kommit då det är dags att sätta sig och deklarera. Kan väl lugnt konstatera att det var något jag såg fram emot mycket mer förr om åren. Då var skatteåterbäringen en större andel av våra månadsinkomster och var ett välkommet tillskott. Idag är det mer i kronor räknat, men sett till den totala ekonomin spelar det mindre roll.
Å6
Nuförtiden deklarerar jag privat för mig och frugan med tillhörande K10-blankett givetvis, den enskilda firman och vårt aktiebolag. Tanken är att försöka få det klart den närmsta veckan för att se vad nettot blir.

Det skrivs spaltmeter just nu om vad vi ska göra om vi får pengar tillbaka. För egen del skulle en priolista vara så här:
1: amortera krediter med hög ränta
2: sätt av till buffert
3: investera
4: lösa andra krediter med låg ränta

Givetvis lever jag inte som jag lär. Tanken är att använda vår skatteåterbäring och slutbetala frugans lån till CSN. I dessa bloggkretsar är det värre än att svära i kyrkan. Jag tycker bara att det skulle vara skönt att göra slut på den krediten. I så fall har vi bara bottenlån på huset och mitt CSN-lån kvar. Jag har skrivit tidigare om att jag ser amortering som ett alternativt räntesparande till våra portföljer och tycker det balanserar upp risken samtidigt som vi ökar vårt eget kapital i balansräkningen.

Jag har också lyckats klura ut hur man gör olika delsidor här på bloggen och tanken är att uppdatera med kul innehåll nu den närmsta tiden. Så håll utkik.

Vad kommer du använda din skatteåterbäring till?

Inga kommentarer: