måndag, december 07, 2020

Invandrare driver Corona?

Så har Tegnell vår vän ännu en gång fått den samlade presskåren på sig efter att ha uttryckt sig för "rakt". Sverige är så extremt sverigefierat att snart vågar ingen erkänna någonting utanför den smala PK-åsiktskorridoren. 

Egentligen kan vi lägga ner vårt rättsväsende i sin helhet. De har ändå massa konstigheter för sig och ger domar som är svåra att förstå. Ersätt dem istället med en mixad folkdomstol med samlad input från Facebbok, Aftonbladet och Instagram. Det är ju ändå där som alla case avgörs. När väl en dom kommer efter två år har alla glömt caset ändå och minns bara Aftonbladets megarubrik.

Denna gången sa Tegnell att invandrare driver smittan av Corona. Efter det fick han väl öronen uppvärmda så in i hv och fick dagen efter backa från sitt uttalande. Ok, vad hände här?

Mannen, myten och den levande legenden som hela politikerkåren och beslutsfattare lyssnar på och aldrig säger emot fick backa från sitt uttalande? Varför?

Vi har i Sverige idag över 7 000 dödsfall kopplade till Corona. Det måste ge ett väldigt bra statistiskt underlag för att se på vilka som gått bort i termer av blodgrupp, underliggande sjukdomar, födelseland, bostadssituation osv. Varför får vi inte veta det?

Vid en väljarundersökning tillfrågas ca 1 000 personer och därefter basuneras den politiska opinionen ut i media. Men 7 000 dödsfall räcker inte?

Givetvis handlar frågan om att ställa grupper mot varandra. Men om nu invandrare varit mer sjuka och haft en högre andel döda är de då inte drivande? Jag förstår inte varför folk blir upprörda över det. Det är ju fakta om nu Tegnell uttalar sig om det. En drivare är en drivare, punkt!

Det måste väl vara på fakta vi baserar beslut om strategier? Om nu invandrare har en högre andel sjuka och döda måste strategin också anpassas efter det. Hur många somalier på Järvafältet tror du kollar på presskonferenser på SVT? Jag kan sätta valfri kroppsdel på att det är ganska få. Hur kan man då nu och i framtiden nå dessa människor I liknande situationer? Det måste vara såna frågor vi ställer oss.

Inte att linda in sig i andra förklaringar och försöka se mönster som inte finns. Varför är sanningen så svår?

Bäst just nu: Årets adventskalender

Sämst just nu: fotbollsallsvenskan är slut

2 kommentarer:

Aktiepappa sa...

Haha, älskar verkligen uttrycket "sverigefierat". Det är pinsamt hur vi håller på om du frågar mig. Alla går runt och är rädda för att utrycka sig på ett sätt som PK-maffian kan reagera mot. Det här börjar likna östtyskland.

Sen är jag definitivt inte överens om det där med julkalendern men det är en annan fråga ;).

Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

Vardagsekonomen sa...

Uttrycket "Sverige är ett fritt land" har aldrig stämt sämre. Tycker man inte som PK-maffian kan vad som helst hända.

Det får vi diskutera...