lördag, mars 14, 2020

Sverige utskrattat - Var är ynkryggen Stefan Löfven?

Äntligen fick någon stelbent byråkrat på UD lagboken ur ändan och kunde avråda från alla utlandsresor. Det som gemene man efterfrågat nu i en vecka. Varför ska det ta sån tid?

Vården skriker efter material. Vad händer? Man ska titta på det och handla upp? Jaha, sen ska den upphandligen överklagas och omprövas innan den kan verkställas. Så nån gång i september är det säkert klart.

Det saknas munskydd, men vi har hundratusentals masker som kan användas. Tyvärr saknar de en CE-märkming och då kan idioterna på arbetsmiljöverket inte godkänna dessa. Nähä, nänä. Såklart utan den klisterlappen så är det bättre att vi kör utan skydd. Det får man ju förstå- NOT!

Andra länder dömer ut Sveriges agerande och skrattar åt oss. Våra grannländer stänger sina gränser, hamnar och flygplatser. Var är vår statsminister? Inget uttalande eller något som helst livstecken! När det är den största krisen i mannaminne och behovet av en stabil ledare är som störst då syns våra ledande politiker som minst. Skamligt är ett ord som inte räcker till.

När denna kris är över är det dags för det svenska folket att gemensamt resa sig och slå näven i bordet och kräva ledare som vågar stå upp när det blåser och ta sitt ansvar.

4 kommentarer:

Aktiepappa sa...

Kan bara instämma. Alla länder i hela världen verkar agera enligt devisen "better safe then sorry" men vi här i Sverige förlitar oss på någon form av politiserade läkare vid namn Anders Timell. Bara namnet gör ju att man har svårt att få förtroende för honom. ;)

Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

Anonym sa...

Tycker tvärtom. Att myndigheterna lyssnar på experter och inte opinionen känns sunt. Sen kanske det borde kommuniceras annorlunda så gemene man förstått besluten. Uppenbarligen måste en prata med folk som om de vore barn med tanke på hur de beter sig kring toalettpapper...

Vardagsekonomen sa...

Tjena Aktiepappa. Kul att höra av dig! Det är så skrämmande hur det här landet har misskötts under lång tid. Den här handlingsförlamningen kommer kosta människoliv och lidande.

Anonym sa...

Re: Anonym 11:58
Såklart att myndigheter inte ska styra efter trender på twitter. Men det finns experter utanför landet också. Om alla länders experter rekommenderar en sak, medan Sveriges expert säger något annat, borde man nog överväga om inte vår expert har fel...