fredag, mars 13, 2020

Anders Tegnell- vilket skämt

Vad är det för tomtar som får.bli Generaldirektörer i det här landet? Kvittar vilken intervju eller presskonferens så står där något stolpskott och läser innantill och stammar ehh, ehh och tappar bort sig, börjar om i en ny våg av ehh, ehh. Medieträning någon?

För att inte tala dessa kufar som nu ska ge råd om allas vår säkerhet. Kufar som ingen kände till för en månad sen. Kufar som idag alla önskar att man slapp känna till. Statsepidemiolog. Hand upp den som hade det som drömyrke i lågstadiet. Jaha, noll. Hand upp alla över 20 som ens visste att yrket fanns. Jaha, noll.

Det kvittar vad alla andra länder gör så är det fel enligt dessa herrar med Tegnell i spetsen. Och vad har då våra folkvalda i bananrepubliken Sverige gjort? Gör man tydliga uttalanden? Ser man till att försäkra oss om att el- och vattenförsörjning fungerar? Att regionerna får in sjukvårdsmaterial?

Ta bort karensdagen är vad de har lyckats besluta.

Nu behöver landet någon som kan stå upp. Visa handlingskraft och faktiskt tala om vad planen är. Det gör inte att som Steffe gömma sig bakom klyschor som att vi är väl förberedda och kan skyndsamt fatta beslut.

Tyvärr. Skyndsamt är för sent. Stäng köpcenter, restauranger, bibliotek och liknande inrättningar som är nice to have. Satsa på att säkra livsmedel, mediciner, sjukvårdsmaterial samt försörjning av el och vatten. Gör detta nu och inte skyndsamt. Jag lovar det kaos som kommer följa i spåren av detta är inget vi vill se.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eller hur?

Jämför med Trumps presskonferens, där han tillsammans med amerikanska privata företag på en och en halv timme lyckas vända upp USA-börsen 7% och flera pratar nu om att bear-trenden är över. Där visade USA sin makt, rejält. Samtidigt har vi amatörernas afton i Sverige. Nästa veckorna slår Corona till rejält i Sverige och Stockholm, det kommer bli en shitstorm utan dess like, och våra tafatta myndighetspersoner kommer fortsätta stå och harkla sig i direktsänding medan våra äldre dör med vattenfyllda lungor på sjukhusen.

Vardagsekonomen sa...

Du har helt rätt. Att skicka fram dessa typer i Sverige utan mediaträning förvärrar bara läget.