fredag, mars 08, 2019

Bli politiker? - var ett praktarsel

Måste vara rätt nice att vara politiker. I alla fall i deras egen värld. Gör man fel är det bara att pudla och avgå eller betala tillbaka det man felaktigt roffat åt sig och sedan är allt frid och fröjd. Riktigt så funkar det inte i min värld.

Skulle det visa sig att vi vanliga dödliga satt ihop falska reseräkningar eller fejkade kvitton så hade vi legat bra till för att bli av med jobbet. Jag blir så förbannad på dessa jubelidioter som avslöjats i veckan.

Det började med liberalernas Emma Carlsson Löfdahl som hyrde en bostadsrätt i andra hand av sin make för cirka 10 000 kronor mer i hyra än vad han betalade i avgift till bostadsrättsföreningen. På det hyresavtal som upprättats så skrev hon inte ut hela efternamnet för att kopplingen till maken inte skulle sticka ut för mycket. Att sen ha mage att komma med en ursäkt som är sämre än min minstings när hon ertappats med att nalla godis på en tisdag är bara så uselt. 412 000 kronor är hennes förtjänst under en mandatperiod. Undrar hur många fler som har likande upplägg?

Nästa tjomme att göra bort sig deluxe är centerpartisten Eskil Erlandsson som avgår efter det att framkommit uppgifter att han tafsat på olika kvinnor. Att kalla honom svin är ju närmast en förolämpning mot det andra djuret. Det roligaste var ändå bilden som publicerades i samband med artikeln. De har lyckats hitta en bild som verkar tagen kl 7 en söndagsmorgon när han kommit hem klockan 5 efter en maratonfylla. Rödmosigt svullet ansikte som verkligen bekräftar den bild av ett gubbslem som artikeln vill förmedla.

Vad ska man då säga om miljöpartisten Maria Wetterstrand? Hon tycker själv att hon gjort ett gott jobb med utredningen om biobränsle till flygplan. Det är möjligt att hon gjort, men hon glömmer den liiilla detaljen att hon är styrelseordförande i ett företag i just den branschen. Att sen komma med en förklaring att det är inte säkert att det bolaget gynnas om hennes utredning blir verklighet är så korkat att Linda Rosing framstår som nobelpristagare. De som sysslar med aktiehandel vet att det är psykologi och tro på framtida händelser som är kursdrivande. Att hennes bolag är i en bransch som kommer gynnas om utredningen blir verklighet kan vara kursdrivande idag oavsett utgången av utredning.

Känns skönt att avsluta veckan med denna triss i ess som är avlönade av våra gemensamma inbetalda skattepengar. Jag skulle nog kunna komma på 712 bättre saker att lägga skattemedel på än att avlöna dessa pajasar.

Trevlig helg!

3 kommentarer:

Sparo sa...

Apropå politik och Linda Rosing, hur går det för Unika Partiet? Vill minnas att de skulle satsa på Europavalet. Så kanske kan de knipa ett mandat i år :-).

Vardagsekonomen sa...

Då får hon nog varva upp valkampanjen rejält.

Tycker för övrigt synd om Gynning och Silvstedt som ibland nämns i samma sammanhang som Rosing. Lite som att jämföra Champagne och åvatten.

Anonym sa...

Glöm inte Soraya Post (FI) som tillsammans med maken och sonen misshandlade en 70-årig man på Landvetter. Dottern var dock inte med, hon sitter redan i fängelse dömd för upprepade åldringsrån.